Ugrás a tartalomra

A hidrogén infrastruktúra technológia fejlesztés (vagy angolul "hydrogen infrastructure technology development") a hidrogén, mint energiahordozó alkalmazásának technológiai fejlesztését, tervezését és kivitelezését jelenti. Előnyben részesítjük a zöld hidrogén előállítását, megújuló energiaforrások alkalmazásával. Fejlesztési területünk magában foglalja a hidrogén gáz előállításának, tárolásának, szállításának és felhasználásának műszaki modellezését, tervezését és gazdasági aspektusainak vizsgálatát.  

A hidrogén infrastruktúra technológia fejlesztésének kulcsfontosságú elemei közé tartozik: 

  1. Elektrolizáló technológiák: Zöld hidrogén gáz előállítása vízbontással PEM vagy AEM technológiák alkalmazásával. 

  1. Hidrogén tárolás: Hatékony és biztonságos magas nyomású hidrogén tároló megoldások alkalmazása, rendszerintegrációja.  

  1. Hidrogén töltőállomás: hidrogén gáz magas nyomású (350/700baros), gyors tankolását biztosító, logisztikai vagy közösségi közlekedést ütemszeren ellátó kút integrációja az energialáncba 

  1. Zöld mobilitás: hidrogén, mint üzemanyag alkalmazása közösségi közlekedésben, teherszállítmányozásban, kommunális járművekben. A hidrogénen alapuló mobilitás terjedésének elősegítése. 

  1. Biztonsági intézkedések: A hidrogénnel kapcsolatos biztonsági szabványok és protokollok megteremtésében való részvétel. Azok alkalmazása a demonstrációs projektekben. 

  1. Szabályozó és szabványalkotó tevékenységek: A hidrogén infrastruktúra szabályozásának és szabványosításának előmozdítása a megvalósíthatóság és biztonságos működés érdekében. 

  1. Oxigén hasznosítása: Az elektrolízis során keletkező oxigén gáz alkalmazása szennyvíztisztító telepeken. 

 

A hidrogén infrastruktúra technológia fejlesztése kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a hidrogén, mint tiszta és fenntartható energiahordozó széles körben elterjedjen. A hidrogéntechnológia fontos eleme lesz a jövő reziliens és környezetbarát energiaközösségének.